Behandelingen:

 

Afhankelijk van het ras en de vachtstructuur wordt er in overleg met u bepaald welke behandeling het beste past bij uw hond.

Er zijn verschillende trimtechnieken:

 

PLUKKEN: Deze honden hebben vaak harde, ruwe dekharen en een zachte, wollige ondervacht. De dekharen worden als ze plukrijp zijn met de hand of met een trimmes weggenomen. Meestal zie je deze honden twee keer per jaar in de trimsalon. Er kan ook gekozen worden voor een stripvacht, hierbij wordt de helft van de vacht verwijderd. Op deze manier blijft er altijd een korte, harde bovenvacht en loopt uw hond er altijd netjes bij. Bijvoorbeeld een ruwharige Teckel of een Cairn Terrier.

KNIPPEN & SCHEREN: Dit is het inkorten van de vacht door middel van een schaar en/of tondeuse. Sommige honden worden alleen geknipt, bij anderen wordt de combinatie van knippen en scheren toegepast. Bijvoorbeeld bij een Poedel, Labradoedel of Maltezer.

EFFILEREN: Met behulp van een effileerschaar (een speciaal getande schaar) kun je de vacht uitdunnen of inkorten.  Je krijgt hiermee een veel natuurlijker effect dan met een gewone schaar en als de vacht erg dik en vol is, kun je deze mooi uitdunnen. Bijvoorbeeld een Engelse Cocker Spaniel, Shi Tzu of een Yorkshire Terrier.

BORSTELBEURT/ONTWOLLEN: Iedere hondenbezitter weet dat zijn hond gekamd of geborsteld moet worden. Het is niet voor iedereen makkelijk om zijn of haar hond goed te borstelen. Helaas komt het nog vaak voor dat honden in de klit naar de trimsalon komen. Op de veel voorkomende plekken, zoals oksels en liezen, komen vaak klitten voor. Deze zijn door de trimster makkelijk te verwijderen. Soms zijn honden ook volledig in de klit of zelfs vervilt en dan is er maar één diervriendelijke manier, dat is het kort scheren van de vacht. Ik zal dan ook altijd kiezen voor het welzijn van de hond. Als het borstelen of kammen, om wat voor reden dan ook, een probleem voor u is, help ik u graag en kunt u ook zo nu en dan de hond brengen voor een borstelbeurt.

WASBEURT: Honden kunnen ook alleen komen voor een wasbeurt. Bijvoorbeeld de kortharige rassen. Indien gewenst kan de hond ook tussen twee trimbeurten door gewassen worden.

Bij elke behandeling worden de nagels gecontroleerd en indien nodig geknipt. Ook verwijder ik het overtollige oorhaar en reinig ik de oren.

Indien u vragen heeft over een van bovenstaande trimtechnieken dan leg ik u graag uit hoe ik te werk ga.

 

EEN PUP!!

Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw pup!


Wanneer u een pup heeft is het verstandig om zo vroeg mogelijk ermee naar de trimsalon te gaan. Niet direct voor een behandeling, maar voor het laten wennen. Hoe jonger de hond hiermee begint, hoe makkelijker hij op de trimtafel zal worden. En uiteraard hoe minder erg hij het zal vinden. U als baas kunt ook alvast beginnen met het laten wennen aan de borstel.

De eerste keer in de trimsalon:

Voor de pup zal het enorm spannend zijn om voor het eerst in de trimsalon te zijn. Daarom besteden we hier ook veel tijd en aandacht aan. De pup kan lekker los rondlopen zodat hij overal aan kan snuffelen en alles kan verkennen. Na een tijdje zetten we hem op tafel en op deze manier doen we alles stapje voor stapje, heel rustig en relaxed, zodat het hondje geen stress krijgt. Op den duur kunnen we dan een afspraak voor hem plannen.

Niet elk ras hoeft naar de trimsalon maar toch is het handig om ook uw kortharige pup te laten wennen. Stel dat uw hond lekker heeft liggen rollen in de modder en hij heeft dringend een bad nodig, dan is er niets zo makkelijk dan dat de hond al gewend is aan de trimsalon. Dat hij weet hoe het is om in bad te gaan en dat hij weet hoe het is om op de trimtafel te staan om gedroogd te worden. Ook kan het zijn dat uw hond lange nagels heeft, of dat zijn oren vies zijn. Voor dit soort omstandigheden is het ook handig dat de hond gewend is aan de trimsalon.